Programma

Het programma van de Dag van de Stem 2017 bestaat uit vele verschillende onderdelen.


Opening.

Er wordt – nadat de inschrijving voor de workshops heeft plaatsgevonden – begonnen met een plenaire opening.

Na een woord van welkom, een toelichting op de dag en de gebruikelijke huishoudelijke mededelingen worden de stemmen van alle aanwezigen losgemaakt onder de vakkundige begeleiding van Marieke van der Leijé en Jos van Rens, oftewel: PYURE.
Als duo spelen zij sinds 2015 met hun stemmen, gitaar en sinds kort ook piano, op de meest uiteenlopende podia: in theaters, op markten, op festivals, in huiskamers.
PYURE opent de dag onder het motto: “Zoveel mensen, zoveel stemmen!”

Korenslag.

Klik op de afbeelding voor een grote versie.

De koren van de Roermondse basisscholen die zich hiervoor hebben opgegeven, zullen vanaf 11:00 uur het podium betreden om – onder begeleiding van een live-band – met elkaar de vocale strijd aan te gaan. Een vakkundige jury zal bepalen wie er dit jaar met de felbegeerde KORENSLAG-beker naar huis mag gaan. Elk jaar een geweldige happening voor de leerlingen, hun ouders en hun leerkrachten.


Lezingen

Voor wie geïnteresseerd is in medische aspecten rondom de stem (zoals de relatie tussen voedselintolerantie en de stem, de relatie tussen de nek en de stem of de invloed van geneesmiddelen op de stem) start er om 11:00 een reeks van korte lezingen. Hierbij zullen onderwerpen en invalshoeken aan de orde komen die bij de toehoorders tot heel nieuwe en andere inzichten kunnen leiden. Deze lezingen zijn vrij toegankelijk. 

Wie in elk geval tot de inleiders zullen behoren zijn KNO-arts Liesbeth Willems-Bloemer, huisarts dokter Gerrit ten Oever en manueel therapeut/psycholoog Jan Peters.


  

Workshops

De Workshops vormen min of meer de rode draad door de Dag van de Stem. Er is ’s morgens één ronde van workshops en ’s middag zijn er twee rondes van workshops.

Elders op de website tref je informatie aan over welke workshops er worden gegeven, wat de inhoud van de workshop is en tevens achtergrondinformatie over degene die de workshop zal verzorgen.

Bij het samenstellen van de workshops hebben we zeer sterk rekening gehouden met de inventarisatie van wensen en suggesties die we vorig jaar onder de deelnemers hebben uitgevoerd. We zijn er dan ook van overtuigd dat er sprake is van een “aansprekend assortiment”.

(Zie voor een goed overzicht het programma-schema onder aan deze pagina).


Informatiemarkt

Op een centrale plaats in het ECI-gebouw zullen een aantal kraampjes opgesteld staan, waarin allerlei informatie en producten die betrekking hebben op de stem, zullen worden aangeboden.

Denk daarbij aan boeken, verzorgingsproducten voor de stem (waaronder stemgember, speciale honing, speciale thee), meetapparatuur, etc.


Podia

Gedurende de gehele dag zullen er vrij toegankelijke optredens plaatsvinden op een tweetal podia in het ECI-gebouw.

Er treden koren op, singer-songwriters, rappers, dichters, vertelkunstenaars, etc. Rondom deze podia hangt altijd een bijzondere atmosfeer en hier kan jong en oud op heel verschillende manieren in vervoering van de stem raken.

Benieuwd naar de podia programma’s ? Klik dan op onderstaande speciale poster.


Blijf daarnaast ook onze Facebook pagina volgen.

Zou je overigens zelf ook het podium willen bestijgen? Met je koor of toneelgroep, of als zanger, acteur of verteller? Laat het ons weten en we gaan iets regelen! (info@dagvandestem.nl)

 

 


Film

In dezelfde zaal als waar de lezingen worden gegeven, staat voor ’s middags een film over enkele bijzondere stemkunstenaars geprogrammeerd. Wat heeft het gehuil van een baby gemeen met de echo van een jodelaar in de bergen? Wat is het verband tussen de falsetstem van een Tuvaanse nomade en het optreden van een vocale kustenaar? Het antwoord is: de stem! Heimatklänge speelt zich af in de wonderlijke akoestische wereld van drie Zwitserse stemmenkunstenaars, die elk op hun eigen manier experimenteren met het oudste instrument ter wereld: de stem.

 

 

Games en apps.

Helemaal nieuw dit jaar is dat er een aparte ruimte is ingericht met allerlei video games en apps waarbij de stem een rol speelt. Blikvanger daarbij is Soundself, een “botsing” tussen een eeuwenoude meditatietechniek en een video-game. Een meditatief spel waarbij je met behulp van je stem terechtkomt in een “odysee van licht”. Verder zijn er demonstraties van applicaties die je van spreekangst af kunnen helpen, applicaties die je helpen met je uitspraak, applicaties die je op een visuele manier inzicht geven in je stem, een spel dat je o.b.v. je stem kunt spelen, etcetera. Komt dat zien, komt dat horen!

          

Food & Beverages

De ECI beschikt over eigen horeca-gelegenheden waar gedurende de dag thee, koffie en frisdranken verkrijgbaar zijn en waar ook – tegen een vriendelijke prijs – een speciale Dag van de Stem lunch zal worden aangeboden. Dit dient bij binnenkomst wel aangemeld te worden.


Parkeren

De ECI beschikt over een groot eigen parkeer terrein. U kunt hier uw auto de hele dag parkeren voor € 5,-.


Dagindeling

09:00 – 10:00  
Inloop en inschrijfbewijzen afhalen.
Graag tijdig aanwezig zijn zodat ook stipt om 10:00 uur met het inhoudelijke programma begonnen kan worden.

10:00 – 11:45
Welkom en toelichting op de dag.
Warming up van de stemmen (door Pyure).

10:45- 11:00
Koffie-Thee-pauze
Verplaatsing naar zalen en lokalen.

11:00 – 12:30
Korenslag
Lezingen
1e Ronde Workshops en Masterclasses

12:30- 13:00
Lunch / Verplaatsen / Bezoek aan podia

13:00 – 14:30
2e Ronde Workshops en Masterclasses
Bezoek aan podia
Film

14:30 – 15:00
Koffie-Thee-pauze / Verplaatsen / Bezoek aan podia

15:00 – 16:30
3e Ronde Workshops en Masterclasses
Bezoek aan podia

16:30 – 17:00
Feestelijke afsluiting met diverse optredens.

Klik op de afbeelding voor een grote versie.

 

Direct aanmelden voor een workshop? Klik dan snel hier!