Wat is de Dag van de Stem?

Zaterdag 8 april 2017 is het weer zover – de Dag van de Stem.

Inmiddels een begrip op de Midden-Limburgse evenementen kalender.
Ooit is door een aantal Braziliaanse stem specialisten De Wereld-Dag van de Stem (zie www.WorldVoiceDay.org) in het leven geroepen. Het tienjarig jubileum was voor de logopedisten Jessica Frembgen en Adi Kessels-de Beer aanleiding om hier een specifieke regionale invulling aan te geven.

Met als doel? Zoveel mogelijk mensen op zo veel mogelijk verschillende manieren kennis laten maken met de stem en met stemgebruik.
Aan de hand van allerlei activiteiten zoals workshops, presentaties, optredens van koren, singer-songwriters, rappers, acteurs, dichters, stemkunstenaars. Maar ook een informatiemarkt, stemtesten en sinds enkele jaren ook “Korenslag”, de zangwedstrijd voor de Roermondse basisscholen.

    
In de lezingen en workshops wordt aandacht geschonken aan het belang van goede stem-gewoonten, aan het voorkomen en oplossen van stemproblemen maar vooral ook aan de vele mogelijkheden van dit wonderlijke instrument.

De trouwe bezoekers van de Dag van de Stem weten inmiddels dat we bij elke nieuwe editie weer nieuwe elementen of nieuwe invalshoeken toevoegen.  Dit jaar doen we dat door aandacht te besteden aan de relatie tussen stem en techniek. Zo is er dit jaar een aparte ruimte met zeer bijzondere op de stem gebaseerde videogames en zullen er unieke optredens van robots plaatsvinden.

 

Wat: Dag van de Stem

Wanneer: 8 april 2017

Waar: ECI Cultuurfabriek, ECI 13, Roermond

Hoe laat: Van 09:00 uur tot 17:30 uur

Entree: De meeste onderdelen van de dag zijn vrij toegankelijk.

Voor de workshops geldt een bijdrage van € 7,50 voor een workshop van 55 minuten en € 10,- voor een workshop van 85 minuten.

 

Direct aanmelden voor een workshop? Klik dan snel hier!